Egészségügyi marketing: így szerezz több pácienst a fogászati rendelődbe az online bankkártyás fizetésnek köszönhetően

Kategória: Esettanulmányok | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A bankkártyás fizetés bevezetése egy magán fogászati rendelőben hatékony. Elsöprően hatékony.
A kérdés az, hogy mi a különbség az online bankkártyás fizetés és a helyszínen történő fizetés között? Miért konvertál az egyik klasszabbul, miért nem hoz néha érdemi konverziót a másik?

Mostani cikkemben azt mutatom be, hogy egy jól felépített bankkártyás fizetési rendszerrel és hatékony tartalommarketinggel hogyan ért el egy magánpraxisú fogászat irigylésre méltó eredményeket. És azt, hogy te miképp alkalmazhatod a leírt lépéseket a saját esetedben.

Szerintem dobj félre mindent és olvasd el a cikket.


Egészségügyi marketing: így szerezz több pácienst a fogászati rendelődbe az online bankkártyás fizetésnek köszönhetően

Hogyan vezesd át a fogászati rendelődet száraz lábbal az online bankkártyás fizetés partjára?Ma egy páciens azt is kétszer meggondolja, hogy egyáltalán fogorvoshoz menjen. Azt meg pláne, hogy melyikhez. Az ember két ok miatt fél a fogorvostól, tartja a mondás: vagy azért, mert még sosem járt nála, vagy azért, mert már járt.

Mert a fogorvos-fóbia létező betegség, aminek köszönhetően vannak, akik az injekció után megszöknek. Egyesek az asszisztens köpenyét szorongatják. Vagy épp a legkisebb gyerekeket is megszégyenítő módon szájukat csukva tartva makacsul ellenállnak a beavatkozásoknak.

De hova járnak az emberek szívesen?

 

A tévhitekkel ellentétben az emberek nem „spórolnak” sem időt, sem pénzt a magánpraxisok látogatását illetően

Költik a pénzt, sőt az elmúlt évekhez képest meg is duplázódott a költés értéke. Egyre többen választják a magánszolgáltatókat. Mégis kevesen tudják, hogyan szerezhetnének több pácienst költséghatékonyan, kényelmesen és mindezt mérhetően.

Holott az interneten logó páciensek esetében több mint 70 % a Google-ben keres rá egészségügyi témában.


Miközben fogalmuk sincs, hogy miért lenne szükségük pont a te egészségügyi szolgáltatásodra. Csak egy problémájuk, tünetük, miegymásuk van. Éppen ezért az egészséggel kapcsolatos kifejezések a leggyakrabban keresett témák közé tartoznak.

Mit teszel ezzel az infóval? Lehet semmit.

Pedig számos eszköz rendelkezésedre áll, hogy csökkentsd a páciensekben a bizalmatlanságot, hogy könnyítsd a számukra az egészségükkel való törődést és megkönnyítsd a saját praxisod hétköznapi kis életét.

Három az egyben. Jól hangzik, igaz?
Ezt valósította meg Anna is.

 

Egy ambiciózus fogdoki története – aki megvalósította a digitális transzformációt a rendelőjében
 

Becsülöm azokat, akik akármekkora lépéssel is, de törekednek a fejlődésre. Mert néha ez tesz minket „valóban szabaddá”.Anna is ezt érezte, amikor épp ecsetelte, hogy jövőhéten lesz 10 éves a magánpraxisa, a fogászati rendelője. De nincs benne akkora lelkesedés emiatt.

Alapvetően elég fantasztikus az élete. Az egyenlet valahogy így néz ki:

 

Fogászati magánpraxis.
Család, gyerekek, ház.
Kutya és macska.
Barna helyett szőke herceg.
Azért nem olyan rosszul menő rendelő. Mehetne jobban is.

 

A gépek karbantartása, a járulékok, a rendelő egyéb költségei, a „rendszer menedzselése” elviszi az idő és profit nagy részét; de megyeget az ipar.
Mégis nyughatatlanságot és éles szorítást érzett a szívében. Már elmúlt negyvenöt, mintha ketyegni kezdene az az óra. A „valódi élet órája”.

Tehetne többet, jobbat is.

Elérhetne nagyobb sikereket, több minőségi munkát, ami jelentőségteljes. Többet kellene adnia, többet kellene tennie.
Rendelőjével sem egynek kellene lennie a sok közül.

 


És szeretne végre „egyszerűbb életet is”.

Szinte érezte a sürgetés jeges szelét, hogy a következő években minden eddiginél komolyabbat kell dobbantania. Amivel hatékonyabban dolgozhat, és lepipálhatja a hasonló magánrendelőket. Amivel időt, energiát takaríthat meg. És játszi könnyedséggel nyújthat többet a pácienseinek. Barátságos rendelőként léphet fel és ütőképes eszközzel növekedhet, biztos hatást érhet el.

 

Éreztél már ilyet te is?

A lökdösést odabentről, amikor a gondolatok arra ösztönöznek, hogy lépj egyet előre?
Anna megtette.


 

2017 nyár végéig együtt úszott az árral és a konkurenseivel, utána viszont a páciensek (user) igényeit tette fókuszba

Addig hirdetett Facebookon és AdWordsben. Mindezt úgy, hogy folyamatosan optimalizálgatta a hirdetési rendszere technikai elemeit, hirdette a most „olcsó fogfehérítést”, ezeregyszer átírta a hirdetési szövegeit. Konverziós útvonalakat tervezett.

Majd változtatott a stratégián.

A néhány hónap alatt elindult folyamatnak köszönhetően ma már nem szórja a pénzt az „érdektelen érdeklődőkre”. Viszont megsokszorozta a páciensszerzési képességét és a bevételeit.

A tartalommarketing és az online bankkártyás fizetés segítségével. Ütős kombinációnak bizonyult.

 

Egészségügyi marketing: így szerezz több pácienst a fogászati rendelődbe az online bankkártyás fizetésnek köszönhetően

Fogorvos-fóbia: te mit teszel annak érdekében, hogy feltöltsd a rendelési időt?


 

Mi a magánfogászatok alapvető problémája, ami Annánál is megvolt?

Ma már minden utcasarkon van egy rendelő. És minden Facebook-hírfolyam görgetésénél szembejön egy „kedvezményes fogfehérítés” hirdetés.
Pedig az első számú értékes hozzávalót egy hirdetés nem fogja megadni önmagában: a bizalmat. Hogy bemerj ülni abba a székbe és kimerd nyitni a szád.
 

A sikeres magánpraxisnak szüksége van arra, hogy összegyűjtsön egy visszajáró pacientúrát. Ezt pedig csak jól átgondolt és alapos marketinggel lehet. Amihez hozzátartozik az értékesítési útvonal felépítése is; és a barátságos, ügyfélközpontú (mondhatni páciensközpontú) rendelő.

Azaz egyszerűség, kényelem, választási lehetőség.

A sok-sok marketingcsatornát is akkor fogod igazán sikerre vinni, ha összehangoltan, rendszerben teszed azt. Mert a sok csatornán zajló hirdetésre összességében kevesebbet fogsz költeni, mintha külön-külön mindenhol futtatnád a hirdetéseket. Azért, mert ezzel olyan potenciális pácienseket is meg fogsz tudni tartani, akik korábban kipotyogtak, lemorzsolódtak.

 

 

Anna olyan fogorvos lett, aki figyel a pácienseire és törődik velük.

Olyan tartalmakat kezdett létrehozni, amik elgondolkodtatták, ráébresztették valamire, vagy épp szórakoztatóan megmosolyogtatták az olvasókat.

Az írásokkal mindeközben demonstrálta, hogy szakértő a témában. Folyamatosan volt mit megosztani a közösségi médiában.

Ezekben a cikkekben a fogászati rendelő például figyelemfelkeltő célzással magyarázta el a fogkő okozta károkat, és annak eltávolításának fontosságát. 
Majd a rendelő fizetős állapotfelmérést ajánlott ki, ahol a páciens megtudhatja, hogy milyen állapotban vannak a fogai.
 

 

A csavar viszont még csak itt jött: ugyanis a szöveg kihelyezésétől számítva neki ebben a folyamatban semmi dolga nem volt.

Csupán várni az éppen aktuális pácienst, aki már kifizette a konzultáció árát. A landoló oldal ugyanis egy különálló, okos munkatársként működött.

Az online bankkártyás fizetést lehetővé tevő okos rendelési űrlappal, a Sales Form-mal elérte, hogy az épp aktuális oldalon arra a bizonyos „gombra való kattintás után” vigye a rendszer a folyamatot automatizáltan.
 

Személyes konzultációt, fogászatra való bejelentkezést tudott eladni így azonnali fizetéssel.

 • A Sales Form szoftvert egyszerre tudta használni az összes honlapjánál, bármennyi szolgáltatásához (a fogfehérítéstől a fogpótlásig külön oldalakon). Mivel páciensei előre fizettek, szinte nullára csökkentette a lemondott időpontok számát.
   Addig a lemondott időpontok (utolsó pillanatban) hátránya volt, hogy helyette mást sem tudott az időpontra betenni.
   
 • A páciensek könnyedén és kényelmesen, hétvégén és ünnepnapokon is be tudtak jelentkezni nála, illetve fizetni.
   
 • A fizetett páciensekből könnyedén megoldotta, hogy adatbázis épüljön, akikkel már tudott e-mailben, telefonon vagy postai úton kommunikálni. Legyen az akár egy éves - éppen aktuális és időszerű - állapotfelmérő/kontrollvizsgálat emlékeztetője. A páciensek adatait ugyanis a Sales Form átadja a hírlevélküldő vagy CRM-rendszerednek.
   
 • Pácienseit anélkül is automatikusan tudta emlékeztetni a fogaik egészségének megőrzésére, hogy ideje ment volna rá.
   
 • Ennek köszönhetően ráadásul már nem szálltak el a vakvilágba a hirdetési költségek. A hirdetési teljesítmény mérése is leegyszerűsödött. Mert mind a Facebook, mind az AdWords rendszerébe visszatölthette a vásárlások összegét. Így mindig tudta mennyit költött reklámra és mennyi bevétele lett belőle, forintra pontosan. Azonnal láthatta, hogy megtérül vagy sem, fejlődik a hirdetése vagy épp stagnál. A Sales Form-nál minden mérhető. Automatikusan méri a konverziókat és azok összegét.
   
 • Mivel az online bankkártyás fizetés ennek köszönhetően már nem csupán a honlapon valósulhat meg, hanem egy QR kódnak köszönhetően szórólapra, plakátra, roll-up ra, névjegykártyára, könyvbe, újságba is rakható az elérhetősége; olyan egészségügyi oldalak és print anyagok révén is könnyedebbé tette a rendelőjébe való bejelentkezést és azonnali fizetést, amik a célcsoportját célozták meg. Releváns környezetben hirdetett.

 

Páciensei kártyával fizettek, és azonnal kézhez is kapták a számlát.
 

Milyen eredményekről számolt be Anna?
 

Nagyon féltem attól, hogy a pácienseink „zaklatásnak” fogják venni és esetleg elpártolnak tőlünk, amikor bevezettük az online bankkártyás fizetés lehetőségét a fogászati rendelőnkben. Mert én is azt gondoltam, hogy az emberek bizalmatlanok az online bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.

(Holott egyre többen használják. A bankkártyás fizetéseket tekintve az internetes vásárlások száma pedig padlógázzal tört az élre.  Azaz egyre többen, egyre gyakrabban és egyre nagyobb összegeket fizetünk ki kártyával.-megjegyzés)

Mi ezzel a módszerrel szerettük volna „szűrni” is a valóban komoly pácienseket. Valamint mérni azt, hogy a kényelem biztosításával milyen reakciókat váltunk ki bennük. Már az első pár nap meglepetés volt: senki nem panaszkodott. Sőt, óriási segítségnek vették, hogy néhány kattintással „letudhatják” a bejelentkezést és fizetést, és csupán már csak el kell menni a rendelésre. Sőt, mintha azt vettem volna észre, hogy akik kártyával vásárolnak, azok többet és könnyebben költenek. Nem csak ezért, de mintha jobb vevők is lennének. Könnyebb velük dolgozni.


 

Az emlékeztető e-maileknek pedig hónapok múltán is hatása volt.
 

Míg addig vissza-visszacsalogatni csak mindösszesen a páciensek 20%-át tudtuk, ezzel a módszerrel nem felejtenek. Folyamatos kontakt során a pácienseink 65%-a visszajáró páciens. 2018 első negyedévének végére megduplázódott fogászatunk átlagos havi árbevétele: az ügyfélélményt biztosító online bankkártyás fizetésnek és a tartalommarketingnek köszönhetően.
 

 • 25 %-kal több páciens alig 1 hónap alatt.
 • A regisztrálók harmada nem közvetlenül fizetett hirdetésből érkezik.
 • A leadek több mint 40 %-a tartalmi hirdetések (és nem reklámok) által konvertálódik.
 • A cikkek átlagos megtekintési ideje 5 perc felett van.
 • 27%-os javulást mértünk a weboldalaink aloldalait tekintve a konverziót illetően.
 • 15-ról 42%-ra emelkedő saleskonverziót értünk el.
 • Szinte nullára csökkent a lemondott időpontok száma.
 • Míg addig vissza-visszacsalogatni csak minösszesen a páciensek 20%-át tudtuk, a folyamatosan kontakt során a pácienseink 65%-a visszajáró páciens.

 

 

A tartalommarketing a marketingkommunikációdat „önműködővé tudja tenni”, a marketinged átlagosból, zseniális lehet. Ebben segít gyakorlati könyvem is, mi step by step módon veszi át a nélkülözhetetlen csavarokat a tartalomgépezetedben.


 

A „tartalommal előmelegített” potenciális pácienseket könnyebben tudod a marketinggépezetedbe bevinni.

Mindeközben olyan futószalagot építhetsz fel, aminek segítségével az új páciensek megszerzése és a régi páciensek ösztönzése teljesen automatizált. Egy rendelőben a helyszínen bankkártyával, SZÉP kártyával fizetni már nem nagy durranás.

De online, előre fizetni - és csak elmenni egy kezelésre - olyan különlegességnek számít még ma, amelyet nem ad meg akármelyik fogászat. A Sales Form neked ráadásul időt és energiát spórol. Valamint megkönnyíti a páciensekkel való kapcsolattartást is.

Programozási hátteret nem igényel, de akár évi 25.000 Ft-ért használhatod. Ha úgy véled nem csak neked, de másnak is hasznos lehet a cikk, oszd meg vele. Tudj meg többet a te különleges „fogászati rendelőd asszisztenséről” >>>

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : online bankkártyás fizetés, kisvállalkozás, szolgáltatás, fogorvos, esettanulmány

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Bártfai Balázs

Bártfai Balázs vagyok. 2003 óta valósítom meg a saját és mások ötleteit az Interneten. Több sikeres ötlet és pár kudarc áll a hátam mögött. Az automatizált megoldásokban hiszek. Ezért olyan stratégiákat dolgozok ki, amik folyamatosan szállítják a vevőket. Tudni akarod mások, hogyan lettek sikeresek és gazdagok? Kövesd az írásaimat.

Kapcsolódó cikkeink:

 

 

Keress a cikkek között:

 

 

 


 

 

 


Online bankkártyás fizetés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

 

 

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.